28.4.12

Smart ideas: Δροσιστικά σφηνάκια ουράνιο τόξο από ζελέ φρούτων σε πορτοκαλόκουπες



Αν και το συγκεκριμένο θέμα δεν ανήκει στη μέχρι τώρα συνήθη θεματολογία του My Lovable Baby, αποφάσισα να το παρουσιάσω γιατί εκτός από μαμά είμαι και καλή νοικοκυρά...και δούλα και κυρά. Φτιάχνω και εγώ τις συνταγούλες μου -μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής- και μου αρέσει να
πειραματίζομαι με νέες γευστικές προτάσεις. Τι παράδειγμα θα δώσω στο παιδάκι μου αύριο μεθαύριο;

Μιας και σε έναν μήνα μπαίνει το καλοκαιράκι, έχω να σας προτείνω μία φανταστική ιδέα για δροσιστικό επιδόρπιο με ελαχιστότατες θερμίδες που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα ξεχωρίσει ανάμεσα στα υπόλοιπα επιδόρπια του μπουφέ σας: δροσιστικά, απολαυστικά, πολύχρωμα σφηνάκια από ζελέ φρούτων, σε πορτοκαλόκουπες. Σφηνάκια γεύσης!

Η ιδέα είναι πρωτότυπη, η συνταγή πανεύκολη και η διαδικασία προετοιμασίας πολύ γρήγορη. Η αναμονή για να σφίξει το ζελέ είναι λίγο βασανιστική, αλλά αξίζει τον κόπο. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι 9 φρέσκα πορτοκάλια (δεν είναι η εποχή τους, αλλά σίγουρα θα βρείτε κάποια καλά εισαγωγής) και ζελέ φρούτων σε διάφορες γεύσεις. Στη συνταγή αυτή προτείνονται 6 γεύσεις (λεμόνι, πορτοκάλι, φράουλα, λάιμ, βατόμουρο και σταφύλι) αλλά εσείς μπορείτε να τα φτιάξετε με όποια άλλη γεύση προτιμάτε. Όσες περισσότερες γεύσεις έχετε, τόσο πιο πολύχρωμα θα βγουν τα σφηνάκια σας.

Αφού πλύνετε καλά τα πορτοκάλια με άφθονο τρεχούμενο νερό (μην κάνετε και υπερβολές - σκεφτείτε οικολογικά), θα τα κόψετε στη μέση. Στη συνέχεια, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το περιεχόμενό τους για κάποια σαλάτα, αδειάστε τα με το εργαλείο που αδειάζουμε τις τομάτες (όταν θέλουμε να κάνουμε γεμιστά). Η πιο απλή λύση είναι να τα στίψετε στον στίφτη ώστε να μείνουν μόνο οι πορτοκαλόκουπες.

via http://goodbitein.files.wordpress.com
 Ευκαιρία να πιείτε και φρέσκο φυσικό χυμό. 

via http://ria250796.tumblr.com
Στη συνέχεια τοποθετήστε τις πορτοκαλόκουπες σε φόρμες ζαχαροπλαστικής για muffin ώστε να στηρίζονται χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να αναποδογυρίσουν. Γεμίστε τις πορτοκαλόκουπες με τα διαφορετικά ζελεδάκια φρούτων που θα παρασκευάσετε σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία τους.

via http://quick-dish.tablespoon.com
Μπορείτε να τοποθετήσετε από πάνω πλαστική μεμβράνη. Τις αφήνετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ώστε να σφίξει το ζελέ. Καλύτερα να τις ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα και να τις αφήσετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα ώστε το ζελέ να είναι πολύ σφιχτό για να κόβεται τέλεια.

Όταν το ζελέ είναι αρκετά σφιχτό, βγάζετε τις πορτοκαλόκουπες από τη φόρμα και της τοποθετείτε σε μία επιφάνεια κοπής. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε κάθε πορτοκαλόκουπα σε 3 ή 4 φέτες (εξαρτάται από το πόσο μεγάλα είναι τα πορτοκάλια ή πόσο παχιές επιθυμείτε τις φέτες).
Τα γευστικά, δροσερά σφηνάκια σας είναι έτοιμα!

Για το σερβίρισμα, μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε μία τετράγωνη ή ορθογώνια πιατέλα με τα χρώματα εναλλάξ ώστε να βγαίνει το αποτέλεσμα ουράνιου τόξου.

via http://quick-dish.tablespoon.com
Εάν έχετε στρογγυλή πιατέλα, τότε μπορείτε να τα τοποθετήσετε ακτινωτά γύρω από το κέντρο, σχηματίζοντας μία ρόδα. Ή μπορείτε να επιλέξετε οποιονδήποτε άλλο τρόπο παρουσίασης επιθυμείτε. Αρκεί να έχετε λιγάκι φαντασία...

Τα ζελεδάκια "παγιδεύουν" το φως και λειτουργούν σαν πρίσμα με αποτέλεσμα όταν μια δέσμη φωτός (ηλιακό ή τεχνητό) διέρχεται μέσα από αυτά, να δημιουργείται χρωματική διασπορά. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό είτε τα σερβίρετε ντάλα μεσημέρι κάτω από τον ήλιο είτε τα μεσάνυχτα κάτω από το φωτιστικό του μπουφέ σας.

Τρώγονται με το χέρι και την πορτοκαλόκουπα εννοείτε ότι την πετάτε.

Φαντάζομαι ότι η ίδια συνταγή θα γίνεται και με λεμόνια. Γιατί όχι...και με καρπούζια :-)

http://home.howstuffworks.com
Μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε (φαντάζομαι) πάρα πολλά φακελάκια με ζελέ φρούτων και το αποτέλεσμα δε θα είναι σφηνάκια αλλά γαβάθες. Αν το επιχειρήσω πάντως, θα σας ενημερώσω...

Καλή επιτυχία.

Πηγή 1ης φωτογραφίας

10 σχόλια :

  1. Πανεύκολο και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ εντυπωσιακό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο. Αχ διαβάζω τόσα υπέροχα πράγματα καθημερινά που για να τα κάνω θα πρέπει να σταματήσω να ασχολούμαι με δουλειά και μωρό! Γίνεται; Δεν γίνεται. Οπότε δυστυχώς ορισμένα μένουν μόνο για να τα θαυμάζεις. Αν και στο πάρτυ της Μελίτας για τον ένα της χρόνο θα ξεσηκώσω τα πάντα. Θα βγάλω το άχτι μου. Ουφ τα είπα και ξεθύμανα, χιχι! Φιλάκια Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλάκια. Και αν ποτέ δοκιμάσεις να τα φτιάξεις, πες μου εντυπώσεις.

      Διαγραφή
  3. υπέροχα πραγματικά...αλλά ποιός τα φτιάχνει Ασπασία???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ εγώ??? Για φτιάξτα εσύ, ανέβασε τα εδώ και μετά τα κάνω και εγώ!!! Χα χα χα!
      Αν θες πάντως στα ζωγραφίζω! Λέμε τώρα, γιατί ούτε και εκεί είμαι καλή.
      Φιλάκια

      Διαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts